preskoči na sadržaj

Prirodoslovna i grafička škola Rijeka

Login
Upisi

Sve o upisima u Prirodoslovnu i grafičku školu Rijeka

 

Što ja zapravo radim?

e-dnevnik

Prirodoslovna i grafička škola koristi e-Dnevnik. U nastavku su poveznice na odgovarajuće web-stranice.

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Znanstvenici iz NASA-e u našoj školi
Autor: Administrator , 25. 10. 2019.

Znanstvenici iz NASA-e  posjetit će  Prirodoslovnu i grafičku školu Rijeka u ponedjeljak 28. listopada Zbog dugogodišnjih zapaženih aktivnosti naše škole u provođenju GLOBE programa renomirani američki znanstvenici Peter Falcon i Kalina Velev posjetit će našu školu  nakon sudjelovanja na regionalnoj GLOBE konferenciji koja će se ovog vikenda održati u Trstu. Želja im je da posjet Europi i aktivnim GLOBE školama iskoriste za popularizacije prirodnih znanosti i tehnologije.


Budući da je Hrvatska jedna od najaktivnijih zemalja u regiji Europa-Euroazija,  željeli su posjetiti nekoliko hrvatskih škola. Budući da je naša škola jedna od najaktivnijih GLOBE škola te da je poznata po svojim uspješnim istraživačkim GLOBE projektima (po preporuci dr.sc. Diana Garašić, nacionalne koordinatorice za Program GLOBE), posjetit će našu školu u ponedjeljak 28. listopada u poslijepodnevnim satima kako bi održali kratko izlaganje o njihovom znanstvenom radu i istraživanju u NASA-i i GLOBE programu i kako bi porazgovarali sa zainteresiranim učenicima i profesorima.

Peter Falcon is a NASA Earth Science Education and Communication Specialist at NASA’s Jet Propulsion Laboratory. Peter has worked at JPL for over 26 years, starting as a summer intern, and Academic Part Time employee, before transitioning to a full-time employee. He is the Education and Communications lead for the QuikSCAT mission, SeaWinds mission, ISS-RapidScat mission and the JPL lead for the CloudSat mission. He is a GLOBE Partner and Master trainer working closely with both domestic and international schools; and helps to establish new GLOBE schools by conducting professional development workshops. He’s also a member of the GLOBE EL Nino Southern Oscillation, Atmosphere, Communications, and GLOBE Observer campaigns
 

Kalina Velev is a NASA Earth Science Communication Specialist at NASA’s Jet Propulsion Laboratory. Since starting as a summer intern and through transitioning into a full-time employee, she has been involved with a wide variety of Earth-observing missions, including CloudSat, GRACE, GRACE-FO, OCO-2, and OCO-3.
 

Predavanje će se u cijelosti održati na engleskom jeziku i to u 14:00 sati, u prostoru 114, a  trajati će 45 minuta, nakon čega se očekuju učenička pitanja. Prijepodne će znanstvenici posjetiti školu u Labinu, a sljedećeg dana školu u Karlovcu.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju